אודות

ככר הבמה

הדרך שלנו בכמה מילים

ש"י עגנון הוא בית ספר שש שנתי הפועל כבית חינוך ומטפח אווירה לימודית בטוחה ורגועה בקמפוס רחב ידיים הטובל בצמחיה ומציע פינות ישיבה ומרכזי פעילות מגוונים בשעות הפנאי. בבית הספר לומדים מידי שנה כ 1100 תלמידים מכיתה ז ועד כיתה יב.

מספר מילים על סביבת בית הספר

"כולנו למדנו למדנו באותו התיכון, שהיה מורכב ממסדרון אפלולי המוביל לסדרה של כיתות זהות. אבל בשונה מבתי הספר הטיפוסיים המוכרים לכולנו, במבנה בית הספר ביקש המתכנן לשחרר את התלמידים מהמסדרון המעיק והכובל המשרה אווירה של בניין הסתדרותי או בית סוהר, וליצור במקומו רחוב פתוח שיהיה מרכז העניינים, ובכך יהפוך למעשה לחצר בית הספר.

מבט על על ביהס

מראה מן האוויר של בית הספר ש"י עגנון, מקור: משרד אמר-קוריאל אדריכלים

.

בית הספר בנוי כך שכל כיתה הינה חלק משכבה, אשר יחד עם שאר כיתות השכבה מסתופפת תחת קורת גג אחד ובמבנה עצמאי. במרכז חלל המבנה מצוי אולם התכנסות מדורג – אליו פונות כיתות השכבה, והמגבש את השכבה ליחידה אחת הן מהבחינה הפיסית והן מהבחינה החברתית. באמצעות מרכיב זה, מעודד המבנה את יצירתה של קהילה אחודה וקטנה יחסית לממדי בית הספר כולו, שביכולתה לעצב את מקומה על פי רוחה.

כל מבנה שכבה פונה אל רחוב – ציר המשויך לחטיבה, והמקשר בין רחבת שער המוסד (כשלצידו בניין הספריה ואולם המחול) לבין קצהו השני של המתחם הכולל את אזור מגרשי הספורט. על גדתו האחת של הרחוב שוכנים מבני השכבות, ועל גדתו השניה שוכנים מבני הציבור של החטיבה: חדר המורים והמנהל, המנהלה, מעבדות ומזנון חטיבתי.

..

שני הרחובות מתחברים בקצוות שלהם לאותה כיכר מרכזית השוכנת לצד שער המוסד, ואשר מהווה בכך את המרכיב המאחד את שתי חטיבות בית הספר (חטיבת הביניים והחטיבה העליונה).

.שלט רחובות

.

התלמיד יכול לבחור את המרחב החופשי שלו בהפסקה: בכיתה, בשכבה, בחטיבה, בפינות הישיבה היחודיות או בכל בית הספר. ההקפדה על תכנון היררכי ונהיר של כל אחד מהרבדים שממנו מורכב בית הספר, מאפשרת לתלמיד להתמודד עם היכולת להוות אדם אנונימי או אישיות שהיא חלק ממערכת היררכית.

.פינת ישיבה פינת ישיבה

פינות ישיבה יחודיות בביה״ס

כניסה לחטיבה העליונה

הכניסה לרחוב החטיבה העליונה

זהו בית ספר המהווה דוגמה ליצירת מרחב המעשיר לתלמיד את החוויה החברתית לצד החוויה לימודית, כזה המאפשר התמודדות עם מגוון של מקומות המעודדים את יצירתה של קהילה בית ספרית מאוחדת והשומרת על רב-גוניותה. בדומה לעגנון שנטל את הספרות וחידש בה באמצעות רבדיה המגוונים של המסורת, גם בית הספר ש"י עגנון נטל את בית החינוך וחידש בו באמצעות רבדיה המגוונים של הארכיטקטורה"

(מתוך כתבה בסדרה של כתבות על מבני חינוך מענינים שהתפרסמה ב"הד החינוך").

כבר מכיתה ז ועד סוף כיתה יב מתמחה בית ספר בפיתוח תחומי ענין לכל תלמיד, מציע מסלולי למידה ומגמות, מגמת רובוטיקה ומגמת מחול, כיתת מופ"ת מדעית המתמחה בדיפלומטיה ותקשורת בינלאומית, מסלול אמנות, אמנות ועיצוב ומבחר תחומי הרחבה נוספים הנלמדים ברמה גבוהה בחטיבה העליונה .

התלמידים מעודדים לחשיבה מחוץ לקופסה, השגת יעדים הנראים בלתי ניתנים להשגה, טיפוח מסוגלות אישית והתמדה עיקשת על בסיס אמון ביכולת המורים והתלמידים.

 בבית הספר צוות הוראה מרשים המוביל ודוחף קדימה בהוראה ולמידה פורצת דרך.

במטרה להפגיש את תלמידנו עם עולם הטכנולוגיה והחדשנות נבנו בבית הספר מתקנים רבים ומשוכללים ,מעבדות חדשניות למחשבים ומדעים, מעבדת רובוטיקה (הכוללת מדפסות תלת-מימד וערכת רובוטים), סטודיו למחול, אולם ומגרש ספורט, חדר כושר, ספריה ומרכז למידה. בכולם נעשה שימוש יומיומי במסגרת תכנית הלימודים.

אנו מקפידים על קשר רציף בין החטיבות לתאום הלמידה. ממפים את הישגי התלמידים בתחילת כיתה ז' ומכינים לכל תלמיד תכנית אישית המתאימה לצרכיו המתעדכנת לאורך חטיבת הביניים והתיכון תוך שימוש מושכל בסל שעות פרטניות ובשעות עזר.

 תחום הדיפלומטיה הרובוטיקה  ותחום המחול מצטיינים בבית הספר ,מוכרים ומוערכים במחוז ובארץ.

בחט"ב ובחטיבה העליונה  פועלת תכנית לחינוך אישי, כל כיתה מלווה ע"י מחנך ויועצת המלווים את התלמידים במהלך חייהם בשנות בית הספר.

בבית הספר תכנית חברתית מגוונת, טיולים שנתיים במתכונת "מסע חינוכי" מועצת תלמידים שש שנתית מעורבת ומובילה, השתתפות באירועי תרבות, תאטרון מחול ומוסיקה ועוד.

מנהלת חטיבת הביניים: סמדר דביר

מנהלת חטיבה עליונה: לילך קסו

מנכל״ית: ציפי ידידיה